Vaatafwijkingen

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening. De huisarts zal waarschijnlijk medicatie voorschrijven. Als de huid daardoor rustiger is geworden, kan de huidtherapeut met coagulatie de roodheid (sterk) verminderen. Ook geeft de huidtherapeut gerichte adviezen om de huid te verzorgen en verergering van de rosacea te voorkomen.

Spider naevus (spinnetje)

Een spider naevus is zichtbaar als een rood puntje met kleine uitlopers eromheen. De roodheid is wegdrukbaar, maar de vaatjes vullen zich meteen als de druk weg is. Meestal bevinden deze spider naevi zich in het gezicht wat als storend wordt ervaren. Ze kunnen makkelijk verwijderd worden door middel van Hoog Frequente (HF) stroom (elektrische coagualtie). Hierbij wordt een kleine naald in het centrum van de spider gebracht en wordt er een korte tijd stroom gegeven. Door de warmte die dan ontstaat, brandt het vaatje dicht waardoor de spider verdwijnt.

Teleangiëctasieën

Teleangiëctasieën zijn blijvend verwijde bloedvaatjes vlak onder het oppervlak van de huid, zichtbaar als rode vaattekening met maximaal zo'n 1 millimeter doorsnede. Ook voor tele's geldt dat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden door middel van elektrische coagulatie.

Voorbeelden van resultaten met coagulatietherapie bij vaatafwijkingen:

Behandeling hemangioom

 voor behandeling                                                         na 3 behandelingen

Behandeling hemangioom

 voor behandeling                                                         na 3 behandelingen

 

Coagulatietherapie teleangiëctasieën neus resultaat na 1 behandeling

Rechterkant voor behandeling                                 na behandeling

Linkerkant voor behandeling                                      na behandeling

Direct na de behandeling                                             3 weken na de behandeling