Steelwratjes en bindweefselbultjes

Steelwratjes (fibromen) en bindweefselbultjes zijn huidproblemen die niet zo zeer gevaarlijk zijn, eerder cosmetisch vervelend.

Een steelwratje is een veelvoorkomend, goedaardig huidgezwel. Vaak komen deze voor in de hals, nek, onder de oksels en rond de borsten. Ze zijn huidskleurig of soms iets donkerder gepigmenteerd. De huidtherapeut kan deze fibromen verwijderen met Hoog Frequente (HF) stroom (elektrische coagulatie). Met een klein naaldje wordt het fibroompje gecoaguleerd. Dit houdt in dat de bloedtoevoer wordt dichtgebrand en het overtollige weefsel wordt verwijderd. Na de behandeling ontstaat er vaak een korstje wat er na een paar dagen afvalt.

 

 

Bindweefselbultjes zijn bobbeltjes op de huid van een soort bindweefsel. Meestal zijn ze zo tussen de 0,5 cm en 3 cm groot, maar ze kunnen ook groter zijn. Bindweefselbultjes kunnen geleidelijk aan in omvang toenemen. Worden ze snel groter, dan kan het een teken zijn dat er is anders aan de hand is en dan is een bezoek aan een arts of dermatoloog zeker aangewezen!