Bij Van Hilten Huidtherapie wordt er gewerkt met peelings van Dermaquest en van Enerpeel. De peelings van DermaQuest bestaan uit verschillende peelings. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken op het gebied van: anti-aging, acne, grove poriën, pigmentatie en (acne) littekens. De Enerpeel peelings bestaan uit twee type peelings; de ENERPEEL® EL die rondom de mond en ogen kan worden ingezet en de ENERPEEL® Hands voor het peelen van de handen.

De peelings van DermaQuest bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stem Cell Technology een sneller herstel van de huid stimuleert is er, in vergelijking met andere peelings van dezelfde sterkte, een relatief korte herstelperiode.

Type peelings

De peelings van DermaQuest kunnen qua sterkte onderverdeeld worden in oppervlakkig of medium diep. Het doel waarbij de peelings worden ingezet kan dan ook variëren van het verfrissen van de huid tot het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen.

Oppervlakkige peelings

Primery Pumpkin Resurfacer

De Primery Pumpkin Resurfacer werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

De Primery Pumpkin Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Anti-aging
 • Acne
 • Pigmentatie

 

Mango Bright Resurfacer

De Mango Bright Resurfacer werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen.

De Mango Bright Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Pigmentatie
 • Gevoelige huid

 

Salicylic Resurfacer

De Salicylic Resurfacer werkt op basis van salicylzuur. Salicylzuur is van nature aanwezig in bergthee en suikerberk. Salicylzuur is een Beta Hydroxy Acid die keratolytisch (ontschilferend effect, de hoornhuid wordt verweekt) werkt op het huidoppervlak. Tevens draagt het bij aan een betere opname van ingrediënten. De toegevoegde Pulp extracten zorgen voor extra antioxidanten werking. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en voornamelijk voor een vette, ontstoken acne huid door de talgoplossende werking van Salicylzuur.

De Salicylic Resurfacer kan worden ingezet bij:

 • Vette huiden
 • Acne

 

Medium tot diepe peelings

Modified Jessner

Deze DermaQuest peeling is uitermate geschikt voor milde tot zeer ernstige acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Dit type peel verbetert de algehele kwaliteit van de huid.

De Modified Jessener kan worden ingezet bij:

 • Alle vormen van acne
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie

 

TCA/Salicylic Peel

Trichlorazijnzuur (TCA) is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

De Mineral TCA Rebuilder kan worden ingezet bij:

 • (acne) littekens
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie
 • Grove poriën

 

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere DermaQuest peelings te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 3 tot 6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 4 weken.

Tijdens de behandeling

Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet zodat de peeling goed opgenomen kan worden door de huid. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht. U kunt, afhankelijk van de sterkte van de peeling, een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Om uw huid voldoende bescherming te bieden tegen UV straling, wordt ter afsluiting van de behandeling een anti-zonnebrandcrème of anti-zonnebrandpoeder aangebracht.

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA/Salicylic of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Voor en na foto’s DermaQuest peelings

Peeling DermaQuest

Combinatietherapie

De DermaQuest peelings kunnen gecombineerd worden ingezet om verschillende huidproblemen aan te pakken. Tevens kan een DermaQuest peeling bij Van Hilten Huidtherapie worden ingezet in combinatie met microdermabrasie of de Dermicapen voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van uw huidtype en het gewenste behandelresultaat zal samen met u een behandelplan opgesteld worden.

Tarieven Dermaquest peeling

Peelings Dermaquest    
Oppervlakkig   € 65
Medium/diep   € 95
2 peelings gecombineerd   € 125
Combinatie met Retinol/Vitamine A extra € 15