Cosmetisch

Stoor je je aan iets op of aan je huid? Wees niet terughoudend en vraag naar de mogelijkheden.

Huidverbetering

Elke huid heeft op zijn tijd aandacht nodig. De huid krijgt namelijk veel te verduren in zijn leven en factoren zoals, de zon, stress, schadelijke stoffen maar ook medicatie kunnen het verouderingsproces versnellen. Gelukkig kan door een tal van behandelingen en de juiste huidverzorging dit proces vertraagd worden. Denk hierbij aan medische peelings, aqua facials, microneedling en bindweefselmassage. Welke behandeling geschikt is voor jouw huid kunnen wij samen tijdens een intakegesprek bepalen.

huidverbetering Van Hilten Huidtherapie
bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Geef je huid op een natuurlijke manier een boost met bindweefselmassage. Er zijn verschillende manieren: Bindweefselmassage met de hand, met cupping of met de Cluederm Refit. Bij de Cluederm Refit wordt de massage gecombineerd met Radiofrequentie en LED. Je huid wordt gelift en de doorbloeding wordt goed gestimuleerd. Zo krijgt de huid een mooie glow. Deze methode werkt ook goed bij het versoepelen van littekens.

Coagulatietherapie

Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende huid te beschadigen. Hierbij kun je denken aan steelwratjes (fibromen), ouderdomswratten en ook vaatjes (spider naevi, teleangiëctasieën).

coagulatietherapie
microneedling Van Hilten Huidtherapie

Microneedling

Kan jouw huid een opknapbeurt gebruiken en heb je last van acnelittekens, pigmentvlekken, grove huidstructuur of een doffe oneffen teint? Dan biedt microneedling voor jou de uitkomst. Door middel van minuscule naaldjes wordt de huid op een gecontroleerde wijze beschadigd. Bij deze kleine beschadiging komen groeifactoren vrij en zo wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Hoe intensief de behandeling wordt uitgevoerd hangt af van de indicatie en wordt door de huidtherapeut vastgesteld.

Peelings

De belangrijkste redenen om een peeling toe te passen in de behandeling zijn rimpels en lijntjes, beschadiging van de huid door zonlicht en bij oppervlakkige pigment afwijkingen, maar ook bij acne of littekens worden peelings ingezet. Het doel is weer een frisse, egale huid te krijgen. Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld salicylzuur of melkzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen die werkzaam zijn in en op de huid. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken.

Peelings
pigment Van Hilten

Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken, zoals bijvoorbeeld ouderdomsvlekken (lentigo) of een zwangerschapsmasker (melasma) kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. Pigmentvlekken ontstaan door een overproductie aan melanine. Dit kan onder invloed van zonlicht, medicatie of hormonen gestimuleerd worden. Doorgaans is pigment goed te behandelen met producten voor thuis, microneedling en/of medische peelings.